nieuws

Vier collega's van de NBPO, Hilde Verdijk, Ingrid Tielemans, Annelie Brummer en Klazien Lambregtse-Tempelaar schrijven vanuit hun kennis als professional organizer een boek over hoardingproblematiek voor een brede groep professionals. Menno Norden, GZ psycholoog van Eleos voegt zijn onderbouwing toe vanuit zijn expertise vanuit de literatuur en als behandelaar van cliënten met hoardinggedrag. Vanaf 17 mei 2023 ligt het boek in de boekwinkel. In de Nederlandse hoardingweek van 22 tot 25 mei 2023 zal er veel aandacht besteed worden aan (de inhoud van) dit boek. 

Hoarding, opruimen en ordenen met problematische verzamelaars,  paberback ISBN 9789024455577 e-book ISBN 9789024455614 Boom Uitgevers

 

Hoarding

Chronische verzameldrang, ook wel hoarding genoemd is een ziekte, die burenoverlast en woningvervuiling tot gevolg kan hebben. Door het verzamelen en bewaren van spullen is je huis niet langer bruikbaar zoals het is bedoeld: Het is begrijpelijk dat je verzamelingen heel belangrijk voor je zijn, maar je huis is niet langer geschikt voor de oorspronkelijke doelen.

In het RTL Nieuws van 26 september 2017 was een item over hoarding te zien. Ik vertel daar aan de hand van een illustratief voorbeeld over hoarding:

RTL Nieuws over hoarding. Het onderwerp start op 3:35. Of zie hieronder het item: